הגיל שאפשר להתחיל

בשלב מסוים בחיים הבחירה בתחום עיסוק או פעילות והחזרה לשוק העבודה הופכת לפרויקט מורכב. אז איך מתגברים על המכשולים ומתחילים לחפש עבודה? במה אני רוצה לעסוק עכשיו? כמה אני רוצה להשקיע בעבודה? איך לשמור על האיזון בין העבודה לגמישות הרצויה בשעות הפנאי?

מחפשי עבודה רבים מגיעים אלי לייעוץ, לאחר תקופה לא מבוטלת של חיפושים והתלבטויות ואיתם גם אכזבות.

מצד אחד יש המון ניסיון ולעיתים קריירה מפוארת, היכרות טובה מאוד של מגוון נושאים מקצועיים והיכרות עם אנשי מפתח,  שלכאורה פותחים את הדלת בקלות לתפקיד או האתגר הבא, ומצד שני – יש תחושה של חסימה, דברים תקועים ולא זזים, אין היצע של תפקידים, יושבים בבית.

לעיתים מוכנים להתפשר על רמת השכר והתנאים, תחומי אחריות או שם תפקיד ובלבד להשתלב בעבודה ועשייה, אבל מצד שני עלולים לאבד ענין או לקבל הרגשת אכזבה או השפלה לתפקיד נחות משמעותית מזה שעשיתי בעבר.

מצד אחד רוצים להיות פעילים ועסוקים כבעבר ומצד שני רוצים גמישות בזמנים, יותר שעות פנאי, אפשרות לשלב בין פעילות מקצועית ועסקית לבין בילוי עם המשפחה, הנכדים, השקעה בתחביבים ובילויים.

מצד אחד מביאים המון ניסיון והיכרות מעמיקה, ומצד שני רצון לשינוי, לריענון, לחשיפה לתחומי עניין ותוכן חדשים.

לעיתים מגובשים ויודעים מה התחום החדש שמעניין אותי ובו  רוצים להשקיע את שנותיי הבאות, אבל איך מתחילים להניע את התהליך? אל מי פונים? איך להפוך את הרצוי למצוי?

כדאי לפנות לייעוץ אישי וממוקד לבניית מסלול קריירה, לבחינת הכיוון המקצועי המתאים למועמדים לצד היכרות טובה של השוק העסקי ושוק העבודה, כך שניתן  לברר שהכיוון הרצוי הוא לא פנטזיה, אלא ריאלי ומעשי, חלום שניתן להגשמה.

במהלך פגישה אישית, לעיתים  מגיעים למסקנה שנכון להמשיך לשמור על הקיים ולעסוק בתחום המוכר והידוע, כי זה מקצוע טוב ומבוקש, מקור פרנסה מעשי, וכל שצריך הוא רק כלים מעשיים למציאת עבודה באופן ממוקד.

לעיתים מגיעים להחלטה שהגיע הזמן לשינוי, אולי הסבה מקצועית ואולי הרחבה והתאמה לשוק המשתנה.

לעבור משכיר לעצמאי - אולי עדיף לתעל את האנרגיה והמאמצים לקריירה עצמאית?

בפגישת ייעוץ אישית בודקים רקע וניסיון מקצועי  קודם, השכלה וכישורים, נקודות חוזקה ונקודות תורפה,  תמונת אישיות ותכונות דומיננטיות, הגדרת צרכים וציפיות, ובניית תדמית מקצועית ומסלול קריירה.

דנים בשיקולים שונים - יתרונות וחסרונות בהתלבטות בין שכיר לעצמאי, מבחינה כספית ומבחינה רגשית.

לעיתים, תתפלאו, תחומי פעילות חברתית, התנדבות ותחביבים מביאים רעיונות והחלטות לעבודה מתגמלת ומלאת סיפוק.

החלק המעשי בפגישת יעוץ אישית הוא סימולציה של ראיון עבודה או פגישה עסקית לבכירים, התמודדות עם שאלות מכשילות, הצגה עצמית מיטבית, בדיקת אפשרות לקורסים או הכשרה מקצועית רלוונטית, פילוח והגדרת מעגלי קשר, פניה למקומות עבודה או קהל יעד, ניסוח קורות חיים והצגת 'כללי המשחק' היום בשוק העבודה התחרותי, שפת גוף בראיון עבודה, איך לחפש עבודה ואיך להתנהג מול מראיינים בגיל הילדים שלכם, איך להתמודד עם ההיצע באתרי האינטרנט, איך להתאים את קורות החיים לתפקיד המוצע, לאיזה  מעסיקים כדאי לפנות ועל מי לוותר, איך למקד ולא להתפזר.

במידה ומחליטים לעבוד כעצמאי, איך לנסח מסמך עסקי וייצוגי ואל מי לפנות כדי לעשות שיתוף פעולה עסקי – הכל בהתאמה אישית ובתשומת לב לשלב בחיים, לרצונות ולאילוצים  הכספיים והמשפחתיים.

לחפש ולמצוא עבודה מעניינת ומספקת הוא פרויקט מורכב ומאתגר בכל גיל ושלב בחיים, זה מורכב שבעתיים לבני 50 פלוס, לכן התייחסו לזה כמו אל כל פרויקט מתוכנן בקפידה – ניתוח המצב, הגדרת יעדים ולוח זמנים, בניית תכנית עבודה ובניית תהליך שיטתי.

כל זאת כדאי ומומלץ לבצע בליווי אנשי מקצוע המתמחים בתחום.זה מעניין, מרענן, מתגמל ונושא פרי. בהצלחה!